2 bestuursleden stellen zich voor

Gaven we in de vorige nieuwsbrief nog aan dat we op zoek waren naar 2 nieuwe
bestuursleden? Inmiddels zijn die gevonden! Het zijn Gerlinde Paschauer en Marc
Rutten. Gerlinde heeft de rol van penningmeester overgenomen van Rianne, die op
haar beurt onze voorzitster is geworden. Yvonne blijft secretaris en Marc is algemeen
bestuurslid.

Gerlinde haar introductie:
Conflicten binnen families zijn vaak complex. Mediation is dan ook niet meer weg te denken uit de huidige familierechtelijke praktijk. Dit niet alleen in escalerende conflicten, maar ook vooral omdat men samen weer verder moet binnen het familienetwerk en vooral als ouders na een echtscheiding/verbreken samenleving. In zo een situatie kan een gespecialiseerde familiemediator de zekerheid bieden dat de procesbegeleiding op grond van expertise en ervaring plaatsvindt. Graag zet ik mij dan ook als bestuurslid van mFAM in voor het waarborgen van de kwaliteit van de aangesloten familiemediators en voor het vergroten van de bekendheid van de toegevoegde waarde die mediation in familiekwesties kan bieden. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de sociale zekerheid heb 10 jaar geleden de overstap gewaagd naar het mooie vak ‘mediator’, en dan met name mediation in familiezaken waarbij mijn aandacht vooral uit gaat naar kinderen in scheidingskwesties.

Gerlinde Pachauer, Penningmeester

Marc zijn introductie:
Mijn naam tovert vaak een glimlach op het gezicht, als ik een mediation aan het opstarten ben. ‘U had iemand anders verwacht?’, grap ik dan en dan vraag ik nog of mensen een selfie met me willen. Ik heb daarmee denk ik wel de perfecte ijsbreker als mensen nog wat in spanning bij me komen, zo’n eerste keer. Marc Rutten, 53 jaar, gehuwd en 1 dochter van 19 uit m’n eerste huwelijk. Geboren en momenteel ook woonachtig te Nijmegen.

Na m’n HEAO en Hofam controllers opleiding ben ik gedurende zo’n 25 jaar werkzaam geweest in diverse branches in een financiële baan, steeds met iets meer verantwoordelijkheid. Totdat ik in 2014 ziek werd, toen werd het even spannend. Het was voor mij in ieder geval een duidelijk signaal om het roer om te gooien: een verantwoordelijke baan waarmee veel te verdienen valt en waar veel uren in gaan zitten maar waar niet de passie zit, biedt uiteindelijk toch te weinig bevrediging om ermee door te blijven gaan. Na een half jaar voor herstel van de ziekte en een half jaar om bij te komen van 25 jaar roofbouw op het lichaam, ben ik de motor weer langzaam op gaan starten. Door een nette regeling te treffen met mijn laatste werkgever, kreeg ik de mogelijkheid om een jaar lang te vullen met zorg voor mezelf (veel sporten) en het volgen van de eerste opleidingen. Mediation vanuit verbindende communicatie (na het basistraject) heeft veel indruk op me gemaakt en gebruik ik dagelijks in m’n praktijk. In 2017 de registratie gehaald om als mediator aan de slag te kunnen en in datzelfde jaar fulltime begonnen bij Resolve, een franchisegever voor scheidingsbemiddeling. Na een paar jaar 50 tot 60 mediations per jaar te hebben gedaan, werd het tijd voor de volgende stap: zelf iets opzetten. Vrijwel tegelijkertijd kreeg ik eind 2019 de mogelijkheid om een bestaande mediationpraktijk in Nijmegen over te nemen (echtscheidingnijmegen.nl) en nam ik het besluit om samen met een compagnon een franchiseformule op te zetten (bmiddl.nl). Nooit wedden op maar 1 paard was de gedachte.

Beide gaan vrij goed: de lokale organisatie loopt gestaag door en met onze franchiseformule eindigen we dit jaar met ca. 20 gedreven en ervaren mediators en hebben we landelijke dekking. Daar ben ik best trots op. Een bijna onuitputtelijke energie krijg ik nog steeds van het doen van mijn mediations; met name als ik dan een man binnen krijg, met trots zijn t-shirt van zijn bedrijf nog dragend, die gewoon heel erg blij is dat je hen verder wilt helpen. Om in de relatief korte tijd van 3 maanden een dergelijk verschil te kunnen maken in iemands leven en mensen een nieuw vooruitzicht te kunnen geven, is wel een van de belangrijkste drijfveren voor me. Ik draag mediation een warm hart toe en probeer het overal, betaald en onbetaald, te kunnen toepassen en promoten. Dat doe ik als vrijwilliger voor verschillende instellingen, maar ook in een mentorrol naar mensen die met het vak willen starten. Een rol als bestuurslid bij de mFAM past daar prima bij en zal vast een mooie vorm gaan
krijgen!

Als jullie meer over mij willen weten of vragen hebben, dan bel gerust naar 06-2469 5994 of mail me op rutten@bmiddl.nl.

Marc Rutten, algemeen bestuurslid